top of page
Search
  • Writer's pictureNatasha Bartula Hebert

MOLITVA



Bože, prosvijetli naše misli. Jer su misli naše lučonoše naših riječi. Bože prosvijetli naše riječi, jer su riječi naše odraz naših duša. Bože, prosvijetli naše namjere, jer su naše namjere prethodnice naših ciljeva.

Bože, prosvijetli naše ciljeve i obasjaj puteve kojima hodimo da bi do njih dospjeli.

Bože, prosvijetli naše duše, jer je u našim dušama izvor naših misli i riječi. Što ljepša duša, to ljepša misao. Što ljepša misao, vrednija riječ. Što vrednija riječ, vrednija djela koja tvore naše misli i naše riječi.

Bože, pomozi da naša djela opravdaju naše bivstvovanje. I stoga, Bože, zaštiti nas dok postojimo, mislimo, govorimo i djelamo, jer su misli, riječi i djelanje dokazi da postojimo da bi plemenitim mislima, namjerama, govorom, djelom i ostvarenim ciljevima opravdali naše postojanje.

Neka i dalje niče cvijeće. Neka se novi život novom životu raduje. Neka miriše pokošena trava i zrelo žito, neka pahulje miluju zemlju planetu nevinom bjelinom. Neka ptice pjevaju i neka njihov radosni cvrkut podsjeti čovjeka da se ptice više od čovjeka raduju poklonu koji se zove ŽIVOT.

Bože, prosvijetli naš um da bi poput ptica znali da se radujemo svakoj mrvi vremena, ljubavi, prijateljstva, uspjeha i užitka koju nam život podari. Neka nam cilj bude da jedni druge nagradimo lijepim riječima i namjerama!

Amin!

Nataša Bartula Hebert

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page